Nowosci w ofercie

Luminometr EnSURE
Wymazówka SuperSNAP
Wymazówka AquaSnap Free ATP
Wymazówka MicroSNAP TOTAL
Wymazówka MicroSNAP Enterobacteriaceae
Wymazówka MicroSNAP Coliform
Wymazówka MicroSNAP E. coli
Wymazówka CrossCheck
Luminometr Pi 102





Aktualności

Nowe przepisy dotyczące kontroli tłuszczu.

Od 25 września 2012 roku obowiązuje rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie określenia maksymalnych poziomów substancji zanieczyszczających, które mogą znajdować się w tłuszczach stosowanych do smażenia, oraz kryteriów dla metod analitycznych stosowanych do ich oznaczania. W procesie smażenia głębokiego, ten sam tłuszcz jest często stosowany przez kilka godzin a nawet dni. Takie smażenie wymaga więc stosowania odpowiednio stabilnych tłuszczów, a zwłaszcza kontroli ich bezpieczeństwa. Kolejnym problemem związanym z używaniem tłuszczów smażalniczych jest ich wartość żywieniowa. Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności EFSA (European Food Safety Authority) głównymi czynnikami powstawania i rozwoju chorób układu krążenia, na które umiera prawie połowa Polaków, są zbyt duże spożycie kwasów tłuszczowych nasyconych, izomerów trans oraz cholesterolu. Mając na uwadze bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów w ubiegłym roku na prośbę GIS w Zakładzie Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie przeprowadzono kontrolę tłuszczu i oleju wykorzystywanego do smażenia w blisko 200 punktach gastronomicznych. Ocena jakości została przeprowadzona z wykorzystaniem różnych metod chemicznych i fizycznych oraz szybkich testów.

Znakowanie żywności: Etykiety LabelFresh

Miło nam poinformować Państwa o nowych produktach w ofercie Imazo. Do gamy produktów powróciły logo LabelFreshprodukty marki LabelFresh. Są to wygodne etykiety do oznaczania przygotowanych potraw. Łatwa aplikacja, prostota rozwiązania problemu i niskie koszty stanowią o sile produktów

Etykiety HACCP zapewniające bezpieczeństwo żywności
w restauracjach, firmach cateringowych, gastronomii, sklepach mięsnych, piekarniach…

Znormalizowane, proste i skuteczne etykietowanie
Dzięki etykietom z kodami dziennymi LabelFresh mogą Państwo z łatwością
spełniać wymogi przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności w zakresie
etykietowania przetworzonych produktów spożywczych na użytek własny.
Etykiety LabelFresh dostępne są w 2 wersjach: Easy i Pro,
i pasują do każdego planu HACCP.

Zalety systemu LabelFresh:

  • Wystarczająca powierzchnia przeznaczona do zapisania
  • Nie pozostawia resztek kleju
  • Proste usuwanie
  • Każdy dzień ma własny kolor
  • Wkłady uzupełniające są pakowane oddzielnie i nie ulegają
    zabrudzeniu lub zatłuszczeniu
  • Jednakowa wielkość podajników etykiet umożliwia przejście pomiędzy
    systemami Easy i Pro bez dodatkowych kosztów

Produkty wykrywalne

Bogata paleta produktów wykrywanych przez detektor metali używanych w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym i kosmetycznym. Bezpieczne noże, artykuły biurowe, odzież, plastry. Oferowane akcesoria znacząco podnoszą poziom bezpieczeństwa żywności w trakcie produkcji, minimalizując ty samym ryzyko dostania się niechcianych rzeczy do ich produktów. Certyfikaty producentów potwierdzają możliwość kontaktu artykułów HACCP z żywnością.

Monitoring: Imazo autoryzowanym dystrybutorem firmy TESTO

Urządzenia firmy Testo cieszą się doskonałą opinią wśród użytkowników. Parametry i możliwości urządzeń pomiarowych szeregują je w światowej czołówce producentów tej branży. Cieszymy się z możliwości oferowania produktów TESTO naszym klientom.







wyślij e-mail | Zasady współpracy | Linki | Wszelkie prawa do publikowanych treści są zastrzeżone © 2005 - 2017 Copyright by IMAZO