Monitoring temperatury
Monitoring wilgotności
Monitoring konduktancji
Monitoring pH
Kontrola tłuszczy
Kontrola czystości i higieny
Oznaczenia jakościowe wody
Oznaczenia półilościowe
Zestawy do analizy wody
Znakowanie żywności
Pobór i przechowywanie prób
Odzież ochronna
Utrzymanie czystości
Niebieskie plastry wykrywalne
Środki do mycia i dezynfekcji
Maty wejściowe
Produkty wykrywalne








Partnerzy handlowi


Tester tłuszczu LRSM
nr kat. 3063951

Wprowadzenie:
Podczas normalnego użycia tłuszcz smażalniczy rozkłada się w sposób ciągły Proces ten charakteryzuje się modyfikacją struktury cząstek składników (trójglicerydów). Produkty, które wtedy powstają, są to głównie związki heteropolarne, między innymi wolne kwasy tłuszczowe (FFA). 3M Tester do tłuszczu wykorzystuje stężenie wolnych kwasów tłuszczowych jako wskaźnik stopnia rozkładu tłuszczu.

Opis produktu:
Test jest sztywnym paskiem białego papieru (0.8 x 9.5 cm). Przy jednym z końców znajdują się cztery niebieskie poprzeczne paski.

Gdzie i kiedy używać:
Paski 3M LRSM zanurza się w tłuszczu w temperaturze roboczej. Rozkład tłuszczu jest określany pośrednio, poprzez proste zliczenie liczby żółtych pasków. Wraz z rozkładem tłuszczu, stężenie wolnych kwasów wzrasta, powodując zmianę koloru większej liczby pasków na wskaźniku 3M LRSM. Niebieskie paski całkowicie zmieniają kolor przy określonych poziomach stężenia wolnych kwasów tłuszczowych:
• ostatni pasek (licząc od czerwonej linii) oznacza stężenie wolnych kwasów tłuszczowych >= 1,0%
• drugi pasek – stężenie wolnych kwasów tłuszczowych >= 1,5%
• trzeci pasek – stężenie wolnych kwasów tłuszczowych >= 2%
• czwarty pasek – stężenie wolnych kwasów tłuszczowych >= 2,5 %
Produkt może być używany do wszystkich rodzajów tłuszczów (zwierzęce, roślinne i mieszane roślinno-zwierzęce), pod warunkiem przeprowadzania badania w temperaturze roboczej (pomiędzy 160 180 st C)






Zalety produktu:
• Określenie stężenia wykonywane jest w 15-30 sek. po zanurzeniu paska w tłuszczu;
• Obiektywność – wyniki są niezależne od osoby wykonującej badanie;
• Higiena – pasek nie zanieczyszcza tłuszczu;
• Dokładność - test dostarcza informacji o osiągnięciu punktu zużycia oleju i minimalizuje przedwczesne wyrzucanie oleju oraz optymalizuje jakość smażonych produktów (nie następuje nadmierne zużycie tłuszczu);
• Bezpieczeństwo – kiedy ustalony zostanie punkt zużycia, test pomaga użytkownikowi upewnić się, że nie został naruszony poziom dopuszczalny w lokalnych przepisach.



<<< cofnij | dalej >>>





wyślij e-mail | Zasady współpracy | Linki | Wszelkie prawa do publikowanych treści są zastrzeżone © 2005 - 2019 Copyright by IMAZO