Monitoring temperatury
Monitoring wilgotności
Monitoring konduktancji
Monitoring pH
Kontrola tłuszczy
Kontrola czystości i higieny
Oznaczenia jakościowe wody
Oznaczenia półilościowe
Zestawy do analizy wody
Znakowanie żywności
Pobór i przechowywanie prób
Odzież ochronna
Utrzymanie czystości
Niebieskie plastry wykrywalne
Środki do mycia i dezynfekcji
Maty wejściowe
Produkty wykrywalne








Partnerzy handlowi


Instrukcja użycia :
• Otworzyć szklaną fiolkę i wyjąć jeden pasek testowy.
• Szczelnie zamknąć fiolkę z nieużywanymi paskami.
• Trzymać pasek testowy za dłuższy koniec (góra, z czerwoną kreską).
• Zanurzyć pasek testowy w tłuszczu – niebieskie paski powinny być zanurzone przez 1-2 sekundy;
• Usunąć nadmiar tłuszczu i pozwolić wyschnąć paskowi (5 sekund).
• Po 15-30 sekundach odczytać wynik poprzez zliczenie liczby pasków, które całkowicie zmieniły kolor z niebieskiego na żółty. Odczyt jest łatwiejszy, jeżeli pasek oglądany jest przy źródle światła.
• W oparciu o liczbę pasków, kontynuować użycie lub wyrzucić tłuszcz w zależności od ustalonego poziomu.
• Pomiar powinien być dokonywany w pobranej próbce tłuszczu, która po dokonaniu testu powinna zostać wylana (postępowanie zgodne z dobrą praktyką laboratoryjną);
• Po dokonaniu pomiaru wyrzucić zużyty pasek. Do każdej kadzi używać nowego paska.
• Każdy klient powinien określić własny punkt zużycia oleju, zależnie od rodzaju tłuszczu, rodzaju żywności, lokalnych przepisów, przyzwyczajeń.

Częstotliwość badania:
Każda kadź powinna być badana co najmniej raz dziennie. Szybkość, z jaką powstają wolne kwasy tłuszczowe, zależy od wielu czynników, włączając w to rodzaj i ilość smażonej żywności, rodzaj używanego tłuszczu, temperaturę smażenia, sezonowe zmiany pogody i zawartość wilgoci w jedzeniu. Jeżeli zmienia się którykolwiek z tych czynników, szybkość zużywania się tłuszczu nie będzie stała.




Warunki przechowywania:
WAŻNE: paski testowe przechowywać w suchych, chłodnych miejscach w zamkniętych fiolkach w temp. 4 – 25 ºC lub niższej. Paski nie mogą być wystawione podczas przechowywania na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Przechowywanie w zimnie może spowodować lekkie odbarwienie pasków dla niższych stężeń (mogą zmienić kolor na jasnoniebieski lub jasnozielony). Przebarwienie nie wpływa na jakość produktu, a paski wrócą do normalnego niebieskiego koloru po pewnym czasie w temperaturze pokojowej.

Okres przechowywania:
Paski testowe LRSM powinny być używane przed upływem terminu ważności (informacja drukowana na fiolce, kartonach i skrzynce).

Pakowanie:
- 50 pasków testowych w fiolce;
- 4 fiolki w opakowaniu kartonowym;
- 6 kartonów w skrzynce (1 200 pasków w skrzynce)

Uwaga:
Paski testowe mierzą jedynie
stężenie wolnych kwasów
tłuszczowych



<<<cofnij





wyślij e-mail | Zasady współpracy | Linki | Wszelkie prawa do publikowanych treści są zastrzeżone © 2005 - 2019 Copyright by IMAZO