Monitoring temperatury
Monitoring wilgotności
Monitoring konduktancji
Monitoring pH
Kontrola tłuszczy
Kontrola czystości i higieny
Oznaczenia jakościowe wody
Oznaczenia półilościowe
Znakowanie żywności
Pobór i przechowywanie prób
Odzież ochronna
Utrzymanie czystości
Niebieskie plastry wykrywalne
Środki do mycia i dezynfekcji
Maty wejściowe
Produkty wykrywalne








Partnerzy handlowi


Tester tłuszczu LRSM
nr kat. 3063951


Test przeznaczony jest do szybkiej kontroli tłuszczy, stosowanych w procesach głębokiego smażenia. Przy pomocy testu możemy optymalnie wykorzystywać olej, nie wylewając go zbyt wcześnie.
Tester tłuszczu LRSM, inaczej nisko zakresowy monitor tłuszczu, są to paski przy pomocy, których określa się natychmiastowo, zawartość wolnych kwasów tłuszczowych. Wolne kwasy tłuszczowe (WKT) to jeden ze składników szerszej grupy związków polarnych, które w dużym nagromadzeniu są toksyczne. Monitor pozwala na wstępną ocenę zużycia tłuszczu.
Nisko Zakresowy Monitor Tłuszczu posiada pozytywną opinię Państwowego Zakładu Higieny oraz pozytywną ocenę użyteczności testu LRSM do oceny jakości tłuszczu smażalniczego wystawioną przez Instytut Żywności i Żywienia.

Gdzie i kiedy używać:
Tast paskowy LRSM zanurza się w tłuszczu w temperaturze roboczej. Rozkład tłuszczu jest określany pośrednio, poprzez proste zliczenie liczby żółtych pasków. Wraz z rozkładem tłuszczu, stężenie wolnych kwasów wzrasta, powodując zmianę koloru większej liczby pasków na wskaźniku 3M LRSM. Niebieskie pola zmieniają kolor na zółty przy określonych poziomach stężenia wolnych kwasów tłuszczowych. Zakres pomiaru WKT wskazany jest procentowo od 1% do 2,5%.
Produkt może być używany do wszystkich rodzajów tłuszczów (zwierzęce, roślinne i mieszane roślinno-zwierzęce), pod warunkiem przeprowadzania badania w temperaturze roboczej (pomiędzy 160 - 180 °C)

Pakowanie:
- 50 pasków testowych w fiolce; (najmniejsza jednostka handlowa)
- 4 fiolki w opakowaniu kartonowym;
- 6 kartonów w skrzynce (1 200 pasków w skrzynce)


Tester tłuszczu LRSM, kontrola frytury, Wolne kwasy tłuszczowe, monitoring WKTTester tłuszczu LRSM - broszura>>>

Instrukcja stosowania: Tester tłuszczu LRSM


 








Zalety produktu:
• Określenie stężenia wykonywane jest w 15-30 sek. po zanurzeniu paska w tłuszczu;
• Obiektywność – wyniki są niezależne od osoby wykonującej badanie;
• Higiena – pasek nie zanieczyszcza tłuszczu;
• Dokładność - test dostarcza informacji o osiągnięciu punktu zużycia oleju i minimalizuje przedwczesne wyrzucanie oleju oraz optymalizuje jakość smażonych produktów (nie następuje nadmierne zużycie tłuszczu);
• Bezpieczeństwo – kiedy ustalony zostanie punkt zużycia, test pomaga użytkownikowi upewnić się, że nie został naruszony poziom dopuszczalny w lokalnych przepisach.

 





wyślij e-mail | Zasady współpracy | Linki | Wszelkie prawa do publikowanych treści są zastrzeżone © 2005 - 2018 Copyright by IMAZO