Monitoring temperatury
Monitoring wilgotności
Monitoring konduktancji
Monitoring pH
Kontrola tłuszczy
Kontrola czystości i higieny
Oznaczenia jakościowe wody
Oznaczenia półilościowe
Znakowanie żywności
Pobór i przechowywanie prób
Odzież ochronna
Utrzymanie czystości
Niebieskie plastry wykrywalne
Środki do mycia i dezynfekcji
Maty wejściowe
Produkty wykrywalne








Partnerzy handlowi


Tester OleoTest
nr kat. 203111X


OleoTestTM to pewny, szybki, prosty i tani sposób bieżącej kontroli jakości oleju/frytury. Ten kolorymetryczny test umożliwia łatwą i pewną kontrolę obecności wszystkich związków polarnych w tłuszczach używanych do smażenia potraw w ciągu zaledwie 2 minut. Niezmienna jakość produktu jest regularnie potwierdzana przez niezależne laboratoria analityczne. OleoTestTM jest od wielu lat używany na świecie w systemie autokontroli jakości oleju w zakładach gastronomicznych i produkcyjnych oraz przez instytucje kontrolujące te zakłady, które szczególnie doceniają możliwość archiwizacji badań (wynik testu pozostaje niezmienny przez wiele miesięcy). Badanie testem polega na zmieszaniu oleju z specjalnie opracowanym odczynnikiem chemicznym i porównanie otrzymanego koloru z załączonym wzornikiem. W ten sposób można określić pięć poziomów zawartości związków polarnych: 1. 0-5%, 2. 6-12%, 3. 13-16%, 4. 17-23%, 5. >24%

Cechy
• łatwy w użyciu - nie wymaga żadnych umiejętności technicznych ani dodatkowej specjalistycznej wiedzy
• mierzy zawartość % wszystkich związków polarnych dzięki czemu możesz wymienić olej, zgodnie z obowiązującym prawem, tuż przed przekroczeniem wartości granicznej
• szybki w działaniu - wynik testu dostępny po ok. 2 minutach
• prosty w obsłudze - nie wymaga żadnych przygotowań, odczynników chemicznych, przyrządów laboratoryjnych
• zawsze gotowy do natychmiastowego użycia - nie wymaga kalibracji ani konserwacji
• łatwy do przenoszenia i przechowywania - może być magazynowany w temperaturze pokojowej
• łatwy do archiwizacji - kolor próbki utrzymuje się przez wiele miesięcy
• nie wymaga wysokich temperatur - temperatura oleju ok. 600C



 

 

 


 

 


   

• nie wymaga filtrowania oleju
• nie wymaga specjalnych warunków przechowywania - temperatura pokojowa
• bardzo ekonomiczny - brak kosztów kalibracji, brak wydatków na naprawy, brak kosztów wymiany z powodu wad
• brak rozpuszczalników - brak ryzyka pożaru lub wybuchu
• bezpieczny w stosowaniu z żywnością
• bezpieczny dla pracowników
• długi termin przydatności do użycia - 18 miesięcy od daty produkcji

Opakowanie:
nr kat. 2031113- OleoTest 10 sztuk.
nr kat. 2031114- OleoTest 25 sztuk.
nr kat. 2031115- OleoTest 50 sztuk.





wyślij e-mail | Zasady współpracy | Linki | Wszelkie prawa do publikowanych treści są zastrzeżone © 2005 - 2018 Copyright by IMAZO