Monitoring temperatury
Monitoring wilgotności
Monitoring konduktancji
Monitoring pH
Kontrola tłuszczy
Kontrola czystości i higieny
Oznaczenia jakościowe wody
Oznaczenia półilościowe
Znakowanie żywności
Pobór i przechowywanie prób
Odzież ochronna
Utrzymanie czystości
Niebieskie plastry wykrywalne
Środki do mycia i dezynfekcji
Maty wejściowe
Produkty wykrywalne








Partnerzy handlowi


Aparat PCT 120
nr kat. 3063301


Urządzenie służy do oceny stopnia zużycia tłuszczy roślinnych i zwierzęcych używanych w procesach głębokiego smażenia. Badanie polega na pomiarze ilości związków polarnych w użytkowanym tłuszczu. Ilość tych związków wg prawa unijnego przyjętego przez Polskę nie może przekraczać 25%. Badanie tłuszczu smażalniczego ma kluczowe znaczenie w określaniu punktu krytycznego w systemie HACCP. Wynik pomiaru jest w pełni zgodny z wynikami uzyskanymi metodą laboratoryjną określoną w normie ISO 8420. Aparat PCT 120 posiada pozytywną opinie Instytutu Żywności i Żywienia oraz Państwowego Zakładu Higieny.

Zestaw startowy zawiera Aparat PCT 120, 5 szt. pasków testowych oraz specjalny próbnik do pobierania oleju.

Broszura informacyjna - Aparat PCT 120, związki polarne w olejuAparat PCT 120 - broszura>>>







wyślij e-mail | Zasady współpracy | Linki | Wszelkie prawa do publikowanych treści są zastrzeżone © 2005 - 2018 Copyright by IMAZO