Monitoring temperatury
Monitoring wilgotności
Monitoring konduktancji
Monitoring pH
Kontrola tłuszczy
Kontrola czystości i higieny
Oznaczenia jakościowe wody
Oznaczenia półilościowe
Zestawy do analizy wody
Znakowanie żywności
Pobór i przechowywanie prób
Odzież ochronna
Utrzymanie czystości
Niebieskie plastry wykrywalne
Środki do mycia i dezynfekcji
Maty wejściowe
Produkty wykrywalne








Partnerzy handlowi


Instrukcja użycia :
Roztwór 1%: Do 2 litrów wody dodać 20g VIRKONU (zawartość 1 miarki). W celu przygotowania roztworu użytkowego należy odmierzoną ilość preparatu wsypać do naczynia lub opryskiwacza napełnionego odpowiednią ilością wody i dokładnie wymieszać. VIRKON należy rozpuszczać w letniej wodzie(nie używać gorącej wody o temperaturze powyżej 50oC). Posiada w składzie barwny wskaźnik, co bardzo ułatwia kontrolowanie jego skuteczności - utrata koloru płynu świadczy o konieczności sporządzania nowego roztworu.

Dezynfekcja jaj kurzych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa
A. Sporządzić 1% roztwór VIRKONU w wodzie o temperaturze pokojowej. B. Jaja, również o temperaturze pokojowej (nie bezpośrednio z chłodni) umieścić w koszyku lub perforowanym pojemniku z tworzywa sztucznego. Zanurzyć na 15 sekund w roztworze roboczym preparatu. Odstawić na 10 minut, a następnie opłukać pod bieżącą wodą. Dezynfekcja jaj powinna być wykonana bezpośrednio przed ich wykorzystaniem. Zabiegowi mogą być poddane wyłącznie jaja w nieuszkodzonych skorupkach.

Uwaga!
Do dezynfekcji przez zanurzenie roztwór VIRKONU można stosować wielokrotnie, ale nie dłużej niż jedną dobę od sporządzenia.


 


Dopuszczenia:
• Zezwolenia PZH nr-y: HB/69/90, HB/251/91/92, HB/440/449/93, HŻ/5581/90, HŻ/4316/90,
• jaja konsupcyjne (opinia PZH nr HŻ/3955/94)
• Zezwolenia Ministerstwa Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: Świadectwo rejestracji nr 6/98 MM. Preparat VIRKON wpisany jest na listę rezerwy przeciwepizootycznej kraju.


<<<cofnij





wyślij e-mail | Zasady współpracy | Linki | Wszelkie prawa do publikowanych treści są zastrzeżone © 2005 - 2019 Copyright by IMAZO